2 veckor

Idag blir valparna 14 dygn, och från och med nu kommer det att bli mer och mer aktivitet i lådan. Ja, inte länge kvar tills det att dom inte kommer att hållas i lådan längre... ;-)
 
Film från igårkväll - D-kullen 2 veckor
 

Med glimten i ögat, på vingliga ben...

Valparna har hunnit bli 1,5 vecka gamla och igår syntes tydligt att det glimmade i flertalet ögon. Ögonen håller på att öppna sig. Idag ser man det än mer tydligt.

Valparna har även börjar så smått börjat resa sig på sina ben, då dom tar sig fram i lådan. Istället för att, som tidigare, ta sig fram genom att kravla med magen i marken, vinglar dom framåt på ostadiga ben med luft mellan magen och underlaget.

Vägde gänget i onsdags, då dom var en vecka gamla, och samtliga hade så gott som dubblat sin födelsevikt. Störst är nu dock båda hanarna, med tiken som är märkt i nacken som god trea. Vet dock från förra kullen, att storleksordningen i denna ålder korrelerar väldigt dåligt, med vem som blir störst/minst i vuxen ålder. Så vikten ska endast ses som ett mått på att samtliga äter och växer som dom ska. Bryr mig därför inte om att lägga ut siffrorna här...

Har ju märkt valparna med nagellack, men börjar lära mig se små individuella skillnader (i utseende), som gör att jag börjar ha ganska god pelj på vem som är vem..

Hanarna skiljs åt av att den ena är ljusare och lite större, och den andra är mörk med tydligt ljusa teckningar i ansiktet.

En av tikarna (omärkt) är lika mörk som hanen, men har inte lika ljus och tydlig teckning i ansiktet. De två återstående tikarna har samma färg som den ljusa hanen, men skiljs åt genom storleken. Då tiken som är märkt i nacken är lika stor som hanarna, och tiken som är märkt vänster bak är minst.

Bella har lugnat sig väsentligt, då värsta hormonruset verkar ha lagt sig lite. Visst kan man fortfarande få en vaksam blick nångång emellanåt, men övervägande är hon glad att man kommer och följer gärna med ut på rastningsrundorna, även om dom fortfarande är korta.

Lugnet vilar just nu över valplådan, och vi övriga passar på att vi

la upp oss inför det som komma skall...


Bild på mörka hanen, där man tydligt. er hans ljusa teckning i andra siktet. På bilden ca 7 dygn.
Jämför med bild på den andra hanen.

Puh!!? ;))

RSS 2.0