8 veckor

Tiden har gått fort. Och ändå känns det som en evighet. I morgon blir valparna 8 veckor. Veterinärbesiktning och vaccination planeras på måndag och samma dag åker första valpen - Calla.

Calla är den av tikvalparna som utseendemässigt är mest lik Bella som valp. Hon är den som först upptäckte skurmoppen - långt före alla andra - och sedan har vidmakthållit det intresset. Det är hon, som tillsammans med Clara, var först att hänga i byxbenen (i dagsläget gör alla det men hon och Clara är dom som forfarande hänger där alltsom oftast). I dagsläget har hon även övergått till att ta fullt bett runt hälsenan och klämma åt - HÅRT! Ont som s-tan gör det!

Calla var även den som tillsammans med Caj, krävde lite extra arbete från Bellas sida för att inse när det inte var läge för att tutta längre. Tjurskallarna bara knep ihop ögonen och kravlade sig tillbaka till tissarna. Men till slut lärde sig även dom.. 

Calla upptäckte även katten först av alla. Och lärde sig att koppla ihop jamandet med det där spännande som hände vid trappan. Den där Harry är en spännande prick som man inte riktigt vet om man ska vara snäll med, jaga/leka/kampa med eller vara lite rädd för...

Calla är, liksom övriga valparna, en go och glad valp. Med stor kamplust, jaktlust och föremålsintresse. Nyfiken och öppen. Har humör om det behövs och energi för tre (känns det i alla fall som just nu). Tror att hon har alla förutsättningar för att bli allt det, som hennes nya matte vill att hon ska vara. Och definitivt kommer hon att kunna mäta sig med sin namne - Charlotte Kalla! Jag hade själv behållt/valt henne, varje veckodag och tio gånger på en söndag, om det bara var möjligt.. Och det har jag också gjort, flera gånger om, men det har jag gjort med alla valpar.. och nångång måste t o m den obeslutsamme bestämma sig...

Tror och hoppas dock att Calla-gumman kommer att får det bra och önskar henne all lycka och välgång i världen, många hälsenor och en miljard skurmoppar!!! Och framförallt att hon alltid blir omtyckt för den hon är...

Världens bästa Calla!!! =)

Lilla grå (tik).




Calla & Cadja


Så lik Bella som valp!


Cåre & Calla

Ska försöka få till i alla fall en individuell film på samtliga, innan Calla åker...

7 veckor

Lagt upp nya filmer. Minst en individuell film på varje valp. Filmerna är tagna andra (Calla) respektive tredje (övriga) gången jag tar dom enskilt för en liten lekstund på övervåningen. Alla är sociala och öppna. Samtliga har kamp- och jaktlust samt ett bra föremålsintresse. Samtliga har även bra uthållighet.

Överlag är dom väldigt jämna och det är faktiskt hugget som stucket vilken utav valparna man väljer - tror alla har bra grundförutsättningar.

Valparna har under 7:e veckan åkt bil för första gångerna. Vi har även gjort två utflykter till mitt jobb (till två olika arbetsplatser) - för lite miljöträning. Dels i flock och dels enskilt. Alla skötte det hela galant.

Har börjat (utifrån hur det hinns med) att ge dom lite enskild miljö-, lek-, social träning. Det kan handla om så enkel sak som att dom utan "kompisarnas" sällskap får följa med på en kortare promenad upp i skogen bakom uthuset eller ner till postlådan. Eller helt enkelt bara stanna inne med oss, medan alla andra är ute i valphagen. 

Cadja är en rymmare. Hon går hädanefter under smeknamnet "Apan", då hennes klätterförmågor är nästintill häpnadsväckande.

Har fortfarande två hanar osålda - i dagsläget lutar det åt att vi behåller Cåre (utöver Cadja) själva. Det innebär att vi söker aktiva hem till Carsten och Caj.

Intresserade är välkomna att höra av sig! =) 
 

RSS 2.0