28 dygn - 4 veckor

Veckorna flyger iväg och valparna har idag hunnit bli 4 veckor.

I slutet av förra veckan så fick dom flytta ner från sovrummet till valphagen i vardagsrummet. Flytten gick bra även om det var lite ovant med alla nya ljud till att börja med.

Valparna är väldigt sociala och fulla av liv. De korta stunder dom är vakna. För sover gör dom fortfarande som mest.

Bella har även börjat fostra dom och hon sköter det fint. Dom lär sig just nu "bordsskick" av morsan som inte uppskattar då dom är för hårdhänta när dom ska dia.

Riktigt spännnade att se hur hon koncentrerar sig på en i taget. Hon är också duktig med att först varna ordentligt och ,utan att bita hårt, markera genom att greppa valpen över huvudet. Intressant också att se hur det har effekt genom att valpen hon har sagt åt, sedan "frågar" henne om lov innan den söker sig till" tissarna" igen. I det skedet brukar hon slicka dom.

Tycker med andra ord att hon sköter det hela riktigt bra!

Dom har även börjat vara ute på vardagsrumsgolvet några gånger per dag. Och alla är nyfikna och undersöker intresserat omgivningarna och busar med varandra. 

En (stora grå tiken) har även lärt sig att redan klättra ut från valphagen (där det är som lägst), vilket gjorde att vi möttes av henne utanför valphagen då vi kom hem här en dag.

I morse hade hon dessutom fått sällskap av den tecknade tiken.

Dom har även fått nosa på Garras och Yngve genom kompostgallret. Den stora grå tiken har dessutom fått hälsa ordentligt på Garras i o m sina "rymmningar". Garras tog det hela med ro och stod bara stilla och viftade på svansen medan han fick sina mungipor ordentligt slickade av en svansviftande valp. Garras kommer att bli en bra och trygg lekfarbror så småningom.

Dom har blivit svårare att fotografera/filma. Och framförallt är det svårare att hålla redan på vem som är vem, då dom är så pass mycket rörligare än tidigare. Därför får man passa på då dom börjar bli lite trötta. 

Tror dock att identiteten stämmer någotsånär på nedanstående bilder.

Snart är det dags att bestämma vem som är vem (det är bara den tecknade hanen som helt säkert fått sitt namn), så att jag kan skicka iväg registreringsansökan. Fram tills nu har det i alla fall handlat om marginella skillnader som jag inte tror kommer att ha någon betydelse i det långa loppet. Och till stor del handlar om hur snabbt dom har utvecklats sinsemellan.

Har inte vägt dom sedan 2 veckor - men störst är inte störst längre och minst är inte minst längre. Men jag använder de smeknamn som ni känner till - så att ni kan hålla reda vem som är vem.

Dom är i alla fall världens finaste allihopa!! =) 


"Stora" grå tiken


Lilla grå hanen


"Mindre" grå tiken


"Stora" grå tiken


Tecknade tiken


Tecknade hanen "Breda Blickens Carsten"


Hanen med baksporrar (tror jag?)


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Men så himla fina dom är:)

Måste vara full fart hos er nu.

// Pernilla, Skellefteå

2011-04-17 @ 09:24:03
Postat av: Mona

Underbart söööööööta !!! Längtar efter eget "valpgos" :-)

2011-04-19 @ 12:45:26
URL: http://www.brigadens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0