16 dygn

Tiden flyger iväg. Dagarna går fort. Valparna är inne på sin andra levnadsvecka och nu händer det något nytt varje dag.

Ögonen har öppnats, även om det är lite tveksamt hur mycket dom ser ännu. Men dom verkar i alla fall uppfatta rörelser. En utav de tecknade satt (bara att sitta är en stor förändring från tidigare!) i morse och verkade följa en utav de andra valparna med blicken. Sedan gjorde den tecknade valpen något som liknade en lekinvit, eller i alla fall en inbjudande gest, till den rörliga valpen.

Dom har även börjat använda munnen på saker och ting. Antingen genom att slicka med tungan eller genom att göra bitförsök - på varandra, på morsan och på mig. I kväll såg jag även tendens till lek mellan två valpar.

Ljudmässigt har repertoaren också utvecklats till att nu även innefatta skall!

Planen är att flytta ner valparna till valphagen till helgen - valplådan kommer i alla fall att snart vara för liten. I morse fick vi vända på lådan - då framkanten började vara på tok för låg. En av valparna var på väg över kanten i sina försök att nå mamma. 

Ny film finns i menyraden till höger (15 dygn). Skulle lägga upp filmer oftare om det inte tog sådan hiskelig tid att ladda ner med det mobila bredbandet.

Snart öppnas dörrarna till Casa Breda Blickens och ni kan komma och uppleva underverken själva... =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0