4 dygn

Bella börjar anpassa sig i sin nya roll. Nu kan hon även tänka sig att lämna valparna för en kortare stund. Tillbringa lite tid med oss övriga på nedervåningen, lägga sig utanför lådan eller följa med på en kortare promenad. Hon skulle nog gärna vilja ta en längre också – i fyrsprång – om hon bara fick!


Valparna växer och är runda och goda. Alla fortsatt pigga! Ska bli spännande att följa dessa individer. Tycker mig se personligheter redan. Så det ska bli jättespännande att se hur de utvecklar sig!


Läser den vägledning som alltid finns till hands – Valpningsboken. ”Friska valpar gnäller sällan såvida de inte har ont eller är för varma eller kalla.”


Hoppas det bara är så, att författaren aldrig har haft ett gäng schäfervalpar?! För det verkar inte gå någon större nöd på dessa valpar – men nog har dom en hel del att säga… eller i alla fall oftare än det jag skulle kalla ”sällan”...?!


Antingen gnäller/skriker nån för att den har kommit på villovägar och försöker hitta tillbaka igen. Eller så gnäller nån för att det är trängsel i matkön och den inte kan ta sig fram fort nog (eller blir bortknuffad av någon annan). Eller så gnäller nån, trots att den har en tutte fylld med modersmjölk i truten..? Ibland gnäller nån fast den ligger och sover???


Dessa böcker gör en nojjig… =/


Väger valparna för att eventuellt kunna göra statistik senare (jämföra med framtida kullar) och för att det är spännande.. Det är dock lättare sagt än gjort – då vågen är så känslig att den inte riktigt tål rörelse och dessa valpar är allt annat än passiva små varelser… =/


Vikt efter 4 dygn 2011-03-17 Kl 06.30

1:a hane (grå m baksporrar) 447 gr (+59)

2:a hane (grå) 404 gr (+62)

3:e hane (tecknad) 496 gr (+58)


1:a tik (grå stor) 531 gr (+58)

2:a tik (grå mindre) 451 gr (+69)

3:e tik (tecknad) 456 gr (+61)


Det är även intressant hur pass läraktiga dom redan är. Dom lär sig av sina misstag och tidigare erfarenheter! Ett exempel – om man tar fel väg under ett framben så hamnar man på mammas baksida, då är det bara att vända och följa bringan tillbaka samma väg som man kom och sedan välja det andra frambenet istället. Så hamnar man på rätt sida mamma! Det är A-valpar - sanna mina ord! =)))

;-)


Stora grå tik
Stora grå tiken


Tecknad tik. Lilla grå tiken. Tecknad hane (under).


Liten grå hane


Det sliter på att vara mamma till sexlingar...


Kommentarer
Postat av: Marina,Umeå

Men helt ofattbart underbara,man längtar inte mindre tills man får hem lilla Clara när man ser dom små.Pussa dom små & ha det bra

2011-03-18 @ 08:46:10
Postat av: Team Jenny

Gudomliga små =)

2011-03-19 @ 09:55:14
Postat av: Anonym

Grattis till så fina valpar!

En liten bit av min Dominant's Azita som jag ägde på 70-talet finns i deras stamtavla! Lite stolt känner jag mig över dessa små och det skall bli spännande att följa deras förhoppningsvis friska o aktiva liv! Idag äger jag Torboldts Dexxon!

Lycka till

Mvh Ewa Carlsson

2011-04-17 @ 07:58:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0