Dygn 2

Valparna är fortsatt pigga och Bella börjar vänja sig vid sin nya roll. Utomhus börjar hon återfå sina höga toner och skulle nog gärna följa med på en i alla fall kortare sparktur. Hon tar sig även tid att kolla köksbänkarna efter extra mat innan hon får bråttom upp till valparna.

Även valparna tycker jag börjar vara lite mer förnöjda med tillvaron. Och verkar ha vant sig vid mammas hårdhänta slickningar och tar nu det mesta med ro.

Är valparna lugnare så blir Bella lugnare. Annars är hon fortfarande emellanåt avvaktande mot både mig och framförallt Åke. Men det är uteslutande då hon kommer utifrån och har varit ifrån dom ett tag. Då vill hon gärna samla ihop dom och helst ruva på dom som små fågelungar. Och är det dessutom någon eller flera som är olyckliga, så vet hon inte från sig i sina omsorger. Vid dessa tillfällen tittar hon under lugg på övriga som råkar befinna sig i rummet - och raggar från nacke till svanstipp.

Har lärt mig att lämna henne ifred under dessa stunder, för att inte stressa henne i onödan. Öppnar bara dörren och släpper in henne ensam. När hon sedan har kontroll på läget och valparna är förnöjda, då är det ingen som helst problem. Då accepterar hon lungt och avslappnat att man rör i valparna och sitter nära valplådan.

Tycker det är ganska häftigt att se den personlighetsförändringen hos en hund. Att modersinstinkten är så stark. Hade någon av de andra hundarna eller katten kommit in i sovrummet där valplådan är, så tror jag att dom hade varit ett huvud kortare... =)

Bilder från kvällen 2011-03-14

Stora grå tik. Tecknad tik.
Stora grå (tiken) & tecknad tik.

Tecknad hane.
Tecknad hane.

Grå liten tik.
Lilla grå (tiken).

Lilla grå (tik).
Lilla grå (tiken).

Tecknad tik.
Tecknad tik.

Tecknad tik.
Tecknad tik.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Riktiga raringar!

2011-03-17 @ 15:03:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0