Slaviska D-kullen födda

20140129 föddes D-kullen. Blev lite av en dramatisk förlossning och inte lika okomplicerad som den första. Och nu när jag jämför vikten på valparna med valparna i förra kullen, så inser jag att dessa valpar är större. T o m den minsta i denna kull (en mörkgrå tik) är större än den största (Cadja) i förra kullen. Synd att inte den sista hanen överlevde, för han var stor och det hade varit spännande att veta vad han hade vägt efter ett dygn.

Har i alla fall märkt upp alla, så att det ska bli enklare att hålla koll på dom. Har inte någon koll på i vilkeSvn ordning tikarna föddes, vet däremot att stora ljusa hanen var först ut och lilla mörka hanen var sist ut (av dom som överlevde).

Första hanen och tikarna föddes i bilen på E4:an utanför Töre (på väg till veterinären - då första valpen tog lite för länge på sig att komma ut). Och sista hanen föddes hemma, efter några timmars uppehåll i värkarbetet.

Namnen på valparna kommer bli på bokstaven D, med det tillägget att det ska vara slavisk/rysk ursprung/karaktär. Alla valpar utom en av tikarna är bortlovade. Sista tiken håller jag på ett tag till. Säljs troligen till rätt person - eller möjligen till fodervärd? Beror på om någon lämplig anmäler sig. Endast till tävlingsintresserad.
Besök av blivande hussar och mattar och övriga intresserade tas tidigast emot då valparna är 4-5 veckor.
_____________________________________________________
1. Höger bak ljus hane 639 gr (nyäten)
2. Svansen mörk hane 506 gr (oäten?)
3. Vänster bak mörk tik 494 gr (oäten?)
4. Nacken ljus tik 550 gr (nyäten)
5. Omärkt mörk tik 521 (nyäten)

Bella är för övrigt som en tigermamma just nu, och accepterar, men gillar inte, att man rör valparna. Försöker därför plocka i dom så lite som möjligt just nu. För vet att det lugnar sig på nån dag/vecka.

Bilder kommer så småningom. :)



Fördelningen på valparna efter första dygnskontrollen:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0